fbpx

Video Marketing

Wij verzorgen

VIDEOMARKETING

Vandaag de dag wordt bijna alles gedeeld via social media en kijken wij in Nederland minimaal 1 online video per maand.

Visuele content wordt tot 60% beter onthouden omdat het zogenaamde beelddenken bij de meeste mensen dominant is. Beelden geven een bedrijf, product of dienst een gezicht.

Jouw video online zichtbaar met videomarketing

Met video marketing worden online commercials ingezet. In tegenstelling tot een bedrijfsfilm, wordt niet het bedrijf, maar het product of dienst uitgelicht. Om de online commercial zichtbaar te maken bij de doelgroep, wordt er gebruik gemaakt van de SEO en SEA marketing tools. Hierdoor worden meer kijkers bereikt en zal er een hogere conversie plaats vinden, door het gebruik van “call-to-action” toepassingen. Daarnaast is het belangrijk om de zichtbaarheid te behouden. Dit doen wij door een video campagne te realiseren. Dit zijn korte commercials (van ongeveer 30 tot 45 seconden) waarin het product of de dienst belicht wordt.

Facebook Videomarketing

Meer dan de helft van Facebook bezoekers bekijkt minimaal 1 video per dag. Facebook is dan ook samen met Instagram het uitgelezen social media platform om met jouw video of campagne de zichtbaarheid te vergroten. 

In Nederland zijn er ongeveer 10,8 miljoen actieve Facebook accounts, waarvan er 7,6 miljoen dagelijks gebruikt wordt. In vergelijking tot 2017 zijn de gebruikers in 2018 gelijk gebleven. Instagram heeft daarentegen in Nederland een enorme groei gemaakt van 40%. Op dit moment zijn er 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Het toepassen van video marketing op beide platformen geeft dan ook een groot bereik.

Youtube Videomarketing

Youtube kent in Nederland zo’n 8 miljoen gebruikers, waarvan 2,2 miljoen dagelijks video’s bekijkt op het platform. Na google is Youtube de grootste zoekmachine van de wereld.  Youtube video’s beginnen vaak met een korte video advertentie, de zogenaamde video ads. De impact van een televisie commercial is ongeveer 52%, een Youtube pre-roll ad ligt ongeveer op een 48%. De resultaten liggen erg dicht bij elkaar, terwijl de kosten van een televisie commercial vele malen duurder zijn dan een Youtube Ad. 

Eyelike Media verzorgd videomarketing voor Facebook, Instagram en Youtube. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Phone: +316 53663089
Minister Lelylaan 59 2285 HH Rijswijk